Középhaladó balett oktatás

Középhaladó balett

 

Eleged van már a sima pliézésből,

szeretnél forogni és újabb kihívásokra vágysz?

A te helyed a középhaladó balett órákon van,

ahol óriásit fejlődhet a tudásod és a technikád.

Ha már profin ki tudod dobni a lábad a grand battement-nál, akkor miért is ne tehetnél mondjuk egy fél fordulatot minden kör után, vagy épp egy ugrást, amivel lábat váltasz és nem elölről, hanem hátulról kezded a gyakorlatot. Ugye, nem is hangzik olyan egyszerűen?

Ha biztosan mennek az alapok, akkor nem lehet gond a nehezített pálya, hiszen a test tudatod eddigre már elér egy magabiztos szintet. Ami nem árt, mert nem csupán a rúdgyakorlatok lesznek nehezebbek, de középen igazán nagy meglepetések várhatók.

 

 

 

A klasszikus óramenet a középhaladó balett órákon sem különbözik a többi szinttől: először a rúdnál kell megmutatnod, hogy mit tudsz. Nagyon kell figyelni, mert komoly próbatétel a memóriának, hogy megjegyezzen egy hosszú gyakorlatsort, ami akár két külön részgyakorlatot is magában foglalhat. Ráadásul változhat a hangsúly, a tempó, sőt menet közben át is fordulhatunk a túloldalra.

Aki középhaladó balett szinten vesz részt, annak nélkülözhetetlen a pontos központozás, enélkül szinte semmit nem lehet kivitelezni szépen, pontosan. Hogy milyen a központod, ezen az órán hamar kiderül, minden egyes bizonytalan kilengés azt igazolja, hogy nem tökéletes a balanszod, van még mit feszíteni. De ez nem baj, hiszen itt a remek lehetőség, hogy korrigáld saját magadat.

A tükör nem hazudik, ha dőlsz egyik oldalra, az nem csak délibáb, gyorsan igazítanod kell a tartást a másik oldal feszítésével. Ha ez sikerült, jöhetnek a könnyebb ugrások, a kis allegrók. Továbbá a középhaladó balett órákon megfelelően elő tudod készíteni a forgást, amit hamarosan teljesen meg is tanulhatsz.

Bliccelni már nem nagyon tudsz ezen a szinten, de ez nem is érdeked, hiszen minél előbb kecses táncos szeretnél lenni, aki csak végigsuhan a teremben és menet közben nem azzal van elfoglalva, hogy lehúzta-e a vállát vagy kinyújtott-e a lábát.