Nyári balett kurzus

Nyári balett kurzus

 

Nyári balett kurzus, balett egész nyáron

a WTM Balett a Klasszikus Balettszínház tagjaival

 

A nyári hónapokban jellemzően sok az intenzív tanfolyam, jobban ráérnek az emberek, és nagyobb kedvvel iratkoznak be. Nincs ez másképp a balett esetében sem, ahol egy nyári balett kurzus keretében páratlan alkalom nyílik arra, hogy látványos fejlődést érj el néhány hét alatt.

Nem kell lemondani a balett órákról, csak azért, mert itt a nyár! Az intenzív képzésen mindennap lehetőséged van a gyakorlásra, s ami még jobb, a korrigálásra.

 

 

 

Több hónapnyi anyaghoz jutsz töményen, ami azért előnyös, mert hatékonyabb gyakorlásra sarkall, előbb memorizálod a lépéseket, gyorsabban tanulod meg a kombinációkat. A balettban általában nehézség szokott lenni a lépések megjegyzése, van, aki már a következő órán küszködik a pliénél.

Ha viszont minden egyes nap végigtáncolod a koreográfiát, elvégzed a rúdgyakorlatokat, hamarabb fogod elmélyíteni a tudásod azokkal összehasonlítva, akik normál ütemű oktatásban vesznek részt.

Egy hét után a tested szinte magától emlékezni fog a lépésekre. Ezért mindenképp ajánlott beiratkozni egy nyári balett kurzusra, mert maradandóbb lesz a fejlődésed, látványosabban javul a tartásod, valamint a technikád. Külön jót teszel az izmaiddal, ha nyáron dolgoztatod őket, hiszen a meleg környezetben nem sérülnek, viszont hatékonyabban tudod terhelni őket.

A testi változások mellett a fejedben is elindul a fejlődés: azáltal, hogy mindennap terheled az agyadat a különféle lépésekkel, kombinációkkal, erős löketet adsz a memóriádnak.

Harmadik nap meglátod, tökéletesen fogsz emlékezni minden gyakorlatra. A sikerélmény magabiztossá teszi az embert, néhány alkalom után automatikusan ki fogod húzni magad, és felveszed a helyes tartást.

A nyári balett kurzus végére pedig nem fogod elhinni, hogy milyen nagy előrelépést tettél a balett tanulmányaidban. Jöhet a jól megérdemelt pihenés, majd irány újra a balett rúd!